• Vlad

Diasporacast la 10 episoade

Salutare dragi ascultători Diasporacast! Poate pentru unii este nesemnificativ, dar pentru noi este un lucru extrem de important faptul ca am reușit să producem aceste prime zece episoade, pentru ca nu a fost mereu ușor să ajungem aici. Scriu aceste rânduri pentru a vă aduce la curent cele mai noi știri despre proiect și ce ne propunem pe viitor.


Proiectul nostru a început din două motive. Cel mai important dintre ele este faptul că ne dorim sa facem ceva pentru comunitatea românilor din diaspora, atât cât ne pricepem și ne permite timpul. Al doilea este din pasiune pentru podcast și pentru ce reprezintă acest format cât și pentru faptul ca ne permite sa împărtășim cu cât mai multă lume povești de viață interesante și unice. Este mare lucru pentru noi, pentru ca odată cu mutarea noastră din România am realizat cât de multa lume trăiește în afara țării, cât de multe povești interesante există și totodată cât de putin băgați în seamă sunt acești oameni, care în ciuda minciunilor și dezinformărilor pe care le încearcă unii prin mass-media, sunt de cele mai multe ori foarte strânși legați de România. Aceștia au lăsat în urmă familii și prieteni de care le e dor, investesc în continuare în România trimițând bani acasă, deschizând afaceri sau construind și cumpărând locuințe. Mulți dintre ei își doresc să se întoarcă într-o bună zi acasă și tuturor le este dor de țară.


Am considerat ca Diasporacast poate face ca vocea oricui își dorește sa fie auzita, să povestim despre cum este viața în afara țării, despre problemele dar și bucuriile prin care trecem departe de casă, despre cum se vede ce se întâmplă în România din afara ei și de ce nu, despre cum putem noi contribui la schimbările pe care le dorim în țara noastră. Am început timid, mai întâi singur, apoi cu invitați. Am avut invitați diverși, din diverse țări și cu diverse ocupații, dar foarte plăcut impresionați de inițiativa noastră și dornici de a își împărtăși experiența și poveștile. Cu toate acestea, un lucru ii leagă pe toți - dorința ca Romania să nu mai fie o țară din care să dorim să plecăm, ci o țară în care să vrem să rămânem și să ne dezvoltăm. Este mult de lucru până să ajungem în acel punct dar împreună putem să o facem.


Diasporacast va începe în viitorul foarte apropiat să producă și episoade informative, din care românii să poată învăța despre cultura și viața în țările în care locuiesc sau în care își doresc să emigreze, iar pentru cei tineri vom începe niște episoade despre bunele practici și pașii prin care trebuie să treci ca să te înscrii la o facultate din străinătate. Primul episod este deja în lucru și va fi lansat în luna martie, împreună cu un articol-suport pe blog. Dacă aveți sugestii de teme sau subiecte pe care vreți să le abordăm așteptăm cu drag mesajele voastre pe romaniaexpat@gmail.com, sau pe Facebook sau Instagram.


Am început cu emoții, cu temeri și cu experiență limitată în materie de ce implică producția unui podcast, dar suntem pasionați și învățăm de la un episod la altul să facem lucrurile mai bine și credem că avem un viitor cu acest proiect. Este un proiect hobby în acest moment, lucrăm mult pentru a ne dezvolta și o facem în timpul nostru liber, asa că ajutorul vostru este oricând binevenit. Căutăm în continuare invitați, căutăm să dezvoltam tipul de subiecte abordate de podcast și ne dorim să ajungem la cât mai mulți români cu acest proiect. Știm că pentru unii dintre voi lungimea episoadelor este un impediment, dar nu uitați că puteți pune oricând pauză, și puteți reveni la episoade ori de câte ori aveți un moment liber pentru a asculta ce au de spus invitații noștri. Este greu să comprimam atâta informație în mai putin de o oră - o oră și un sfert, dar pe viitor vom aborda diverse subiecte și mai pe scurt, în materiale de 15 până la 30 de minute, care credem că vor fi pe placul mai multora dintre voi.


Vrem să vă mulțumim că ne susțineți, că sunteți alături de noi, și nu uitați că ne puteți ajuta enorm de mult cu un share, un like și o abonare la paginile noastre de social media precum și la canalul oficial de YouTube, ajutând astfel Diasporacast să ajungă în urechile cât mai multor interesați.


Sa ne auzim cu bine!


Diasporacast pe social media:

https://www.facebook.com/Diasporacast/

https://www.instagram.com/diasporacast/

https://anchor.fm/diasporacast

26 afișare

©2019 by Diasporacast. Proudly created with Wix.com