• Vlad

Germania și internetul - nu chiar coșmar dar pe acolo.

E greu să te obișnuiești cu lucrurile noi într-o țară străină. De la mâncare la limbă și obiceiuri, toate au nevoie de o perioadă de acomodare din partea noastră. Dar unul din lucrurile cu care îmi este mie, ca pasionat de internet și mai ales de servicii de streaming, cel mai greu să mă obișnuiesc sunt serviciile nesimțit de scumpe și infinit de proaste din domeniul conexiunilor de internet pentru utilizatorii casnici.


Am locuit toată viața în Brașov, oraș „binecuvântat” de către cei de la RDS-RCS destul de devreme cu internet de mare viteză. Fie că îi iubești sau că îi urăști, un lucru este cert - sunt cei care au pus România pe harta internetului de mare viteză și oferă niște servicii foarte bune și stabile la niște prețuri incredibil de bune. Aș putea spune chiar că am fost răsfățat de aceste lucruri.


Știam despre Germania că nu stă cel mai bine la acest capitol și că e destul de scump și că vitezele nu sunt comparabile cu cele de acasă, dar nimic nu m-a pregătit pentru niște mici detalii care pentru mine fac diferența dintre o experiență plăcută și o înșelătorie. De ce spun asta? Păi sa o luăm cu începutul.

Este foarte ușor să închei un abonament pentru majoritatea serviciilor aici în Germania. Ai nevoie doar să dai adresa, câteva date de identificare și să îți alegi abonamentul dorit. Am avut norocul ca în apartamentul în care am locuit până de curând să am posibilitatea de a folosi serviciile Unitymedia(achiziționați recent de Vodafone) cu o conexiune prin cablu TV de 400 megabiți pe secundă, pentru cei mai puțin tehnici - foarte satisfăcătoare, nimic de zis. În schimb echipamentul primit sub forma unui modem pentru cablu TV branduit Vodafone, dar mai ușor decât un măr mediu (ceea ce de obicei în lumea IT înseamnă și o calitate sub medie) a avut o calitate atât de proastă încât mi-am dorit de multe ori să joc fotbal cu el, iar alternative nu există - ești obligat să folosești ce îți oferă ei! Prețul - 25 de euro în primul an, 50 în al doilea cu contract pe minim 2 ani. Deci după primul an în care oferta este să zicem acceptabilă, ajungi să plătești de 8 ori mai mult decât pe o conexiune similară în România. E tentant să zici „da, dar acolo lumea câștigă mai bine” și ai avea dreptate, dar nu de 8 ori mai bine...

De puțin timp m-am mutat într-un apartament nou, mai fain, dar în alt oraș și cu posibilități mai limitate de conectare. Singura opțiune viabilă aici ca viteze, preț și calitate este conexiunea prin cablul telefonic de tip DSL. Nu are rost să intru în detalii și să mă vait despre cât de antică și depășită moral este aceasta tehnologie, suficient să spun că viteza pe care o am la dispoziție a scăzut de 8 ori, dar plătesc la fel de mult ca în primul an cu Unitymedia! De ce? Păi simplu! În Germania, corporațiile sunt regii care pun condiții, iar cetățeanul de rând e cel care plătește resemnat în lipsă de opțiuni. Când nu ai alternative moderne de mare viteză și ești obligat să accepți ceea ce e disponibil pe piață (pentru ca nu mai putem vorbi despre moft în prag de 2021, ci de o clară necesitate), plătești atât cât ți se cere. Dar nu aici este insulta, căci avem de a face și cu insulte, ci în practicile furnizorilor, pe care o să le enumăr mai jos:


1) Prelungirea automată - până la momentul plecării mele din România, în momentul în care perioada contractuală de 12 sau 24 de luni expira, abonamentele tale se prelungeau cu câte o lună, având posibilitatea să anulezi (respectând un preaviz decent) oricând dorești. Ei bine apuse sunt acele vremuri, deoarece aici în Germania, dacă ai uitat cumva dintr-o nefericită greșeală să anulezi un contract la timp, acesta se prelungește automat și fără să mai fii notificat cu încă 12 sau 24 de luni în funcție de furnizor și tipul contractului. Este doar o părere personală, dar mi se pare o practică necinstită ce urmărește să profite de pe urma neatenților. Altă justificare nu îi găsesc oricât aș căuta-o.


2) Taxele de activare - sunt ENORME! Variază între 0 euro (extrem de rar) și 130 de euro (atât am plătit eu celor de la Telefonica O2 pentru conexiunea de DSL actuală) cel puțin. Ce am primit de banii ăștia? Un tehnician plictisit, care nu a fost în stare să activeze conexiunea din prima și m-a lăsat încă 4 zile fără internet (pentru că weekend) până am reușit să remediez problema cu altcineva. MARE GRIJĂ LA ACESTE TARIFE! De multe ori nu sunt afișate în oferte lângă prețul abonamentului lunar și te trezești cu ele pe prima factură și nu vei înțelege de ce ai plătit triplu. Pentru a compara tarifele și furnizorii și a obține cel mai bun deal, vă recomand utilizarea platformei check24.de


3) Dacă ai vreun deranjament (și vei avea probabil destul de des) este aproape imposibil să dai de o persoană care să te ajute. Știu, așa e și în România, dar măcar acolo robotul ăla enervant vorbește română și înțelege română. Aici poate avea o problemă cu accentele noastre de „außländeri”


4) Last but not least, dar cu siguranță cel mai enervant - dacă te muți și nu poți lua cu tine conexiunea pentru care încă ai un contract valabil (cum a fost cazul meu), nu scapi automat din obligația contractuală, ci plătești în continuare 3 luni de preaviz. Nu vreau să spun dacă este cinstit sau nu pentru că există peste tot noțiunea de taxă de reziliere, dar este foarte amuzant cum eu primesc în continuare facturi de internet pentru o adresă la care nu mai locuiesc de ceva timp :)


Cam asta ar fi pe atât de scurt cât m-am priceput experiența mea (proastă) cu furnizorii de internet din DE. Vor mai urma astfel de texte pentru că mai am exemple și poate unii vor considera utile aceste informații pentru a se feri mai bine de a arunca banii pe fereastră și totodată pentru a demitiza faptul că în Germania totul e frumos și roz. Dacă aveți și alte întrebări legate de cele de mai sus, lăsați un comment sau trimiteți un mail la adresa noastră, romaniaexpat@gmail.com.


Vă salut!


©2019 by Diasporacast. Proudly created with Wix.com